piątek, 9 marca 2012

Waniliowe muffiny z czekoladą i płatkami migdałowymi

Dzisiaj kolejny muffinkowy eksperyment :) Pyszne babeczki, do których można dodać różne bakalie i suszone owoce. Pomimo tego, że ciasto jest gęste muffiny wychodzą bardzo delikatne. Mojemu synkowi bardzo smakowały! :)





Składniki:

200ml jogurtu naturalnego
1 jajko
120g stopionej i ostudzonej margaryny

1 szklanka mąki
2/3 szklanki cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody

Wymieszać składniki suche, osobno wymieszać składniki mokre. Do suchych dodać bakalie.
Połączyć suche z mokrymi, ale niezbyt dokładnie, mają pozostać grudki. 
Nakładać ciasto do 2/3 wysokości papilotek. 
U mnie muffinki są posypane czekoladą i płatkami migdałowymi.

Piekłam je bez papilotek, w samych foremkach silikonowych.



Smacznego!



1 komentarz:

  1. Widzę, że u Was ostatnio królują muffiny :D:D:D Aż mi się też zachciało czegoś słodkiego :)

    OdpowiedzUsuń