sobota, 17 marca 2012

Imbirowy kurczak z ananasem

Prosty obiad, w sam raz na sobotę, żeby za długo nie stać przy garach ;) Lekko słodkie i soczyste mięsko. W idealnie pasuje do ryżu i surówki z kapusty.







Składniki:

1 duży pojedynczy filet z kurczaka
puszka ananasa
1 łyżeczka imbiru
2 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżeczka cukru
odrobina rozmarynu i tymianku
2 łyżeczki soku z cytryny


Połączyć sos sojowy, imbir, cukier, sok z cytryny oraz przyprawy i wrzucić do tego drobno pokrojone mięso. Marynować ok 1 godziny. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju ok 10 minut. Do tym czasie dodać pokrojonego ananasa i polowe soku z puszki. Smażyć, aż sok wyparuje. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz