Składniki:
1/2kg fileta z indyka
3 czerwone cebule
100g suszonych śliwek
1 łyżka cukru
150g baleronu
olej
sos sojowy
1łyżeczka octu
przyprawy:
oregano, bazylia, koperek, papryka
Filet kroimy na 3 równe plastry, cienko rozbijamy. W miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, 1 łyżkę oleju i przyprawy. Mięso nacieramy marynatą i odstawiamy na 1 godzinę.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone śliwki cukier i chwilę razem smażymy.
Filety rozkładamy, smarujemy farszem i zwijamy roladki. Następnie każdą owijamy baleronem.
Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni (najlepiej w przykrytym naczyniu, wtedy mięso będzie bardziej soczyste, można też roladki ułożyć w rękawie do zapiekania).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz