Składniki:
2 jajka
120g margaryny
cukier waniliowy
250g mąki (1 i 1/4 szklanki)
100g cukru (pół szklanki)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyzeczki sody
50g czekolady
3-4 banany srednije wielkości (ja dałam 2 banany i 3 łyżki mleka)
Banany obieramy, przekrawamy wzdłuż na pól i kroimy na plasterki.
W misce rozstrzepujemy jajka, dodajemy roztopioną i wystudzoną margarynę, esencje waniliową oraz banany. Wszystko mieszamy.
W innej misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i pokruszoną czekoladę.
Wszystkie składniki łączymy i mieszamy łyżką. Ciasto musi byc grudkowate.
Wypełniamy foremki do 3/4 wysokości, po wierzchu możemy posypac czekoladą.
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika muffinki wyciągamy z formy po 10 minutach
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz